[DFB Pokal] Schalke 04 uitgeschakeld door Dynamo Dresden

Schalke 04 is in de eerste ronde van de DFB Pokal verrassend uitgeschakeld. Het naar de 3. Liga gedegeradeerde Dynamo Dresden was thuis met 2-1 te sterk voor de club uit Gelsenkirchen.

Na wat kansjes over en weer was het Dynamo Dresden dat op voorsprong kwam. Felipe Santana veroorzaakte een strafschop, die Justin Eilers niet onbenut liet. Kort na rust maakte verdediger Nils Teixera er met een lage volley zelfs 2-0 van.

Een kopbal van Joel Matip bracht de spanning nog enigszins terug, maar de blamage kon niet meer voorkomen worden. De ploeg van Nederlanders Sylvano Comvalius en bankzitter Furhgill Zeldenrust mag zich opmaken voor de tweede ronde.

Hamburger SV wist pas na verlenging af te rekenen met Energie Cottbus, inmiddels afgezakt naar de 3. Liga. Na negentig minuten stond het 1-1 en in de verlenging werd het 2-2.  Rafael van der Vaart was belangrijk voor HSV. Hij gaf in het Stadion der Freundschaft twintig minuten voor tijd de voorzet waaruit Heiko Westermann met een kopbal kon scoren. In de verlenging zorgde Van der Vaart zelf voor de 1-2 vanuit een vrije trap. Even later werd het toch nog 2-2.

In de strafschoppenserie bleek HSV toch te sterk. Van der Vaart hoefde geen strafschop te nemen. Johan Djourou, Marcell Janssen en Artjoms Rudnevs scoorden, Doelman René Adler stopte zelf twee strafschoppen van Cottbus.