Suárez maakt rentree in oefenduel

Luis Suárez heeft zijn eerste speelminuten gemaakt in het shirt van zijn nieuwe club FC Barcelona. De Uruguyaan deed vijftien minuten mee in een oefenduel tegen de Mexicaanse kampioen Leon, dat door Barcelona met 6-0 werd gewonnen. De geschorste Suárez mag pas eind oktober zijn eerste officiële wedstrijd spelen, maar kreeg van het CAS wel toestemming om aan te treden in oefenduels.

De van Liverpool overgekomen Suárez werd enthousiast begroet door zijn nieuwe fans toen hij het veld betrad. Met slechts een paar balcontacten kon de spits, die pas sinds vrijdag in training is, nog geen stempel op de wedstrijd drukken. Suárez zit een schorsing van vier maanden uit wegens het bijten van een tegenstander op het WK. Het CAS besloot echter donderdag dat deze straf niet geldt voor trainingen en oefenduels.

Ook Neymar maakte zijn eerste speelminuten na een vervelende aftocht op het WK. De Braziliaan, die tegen Colombia uitviel met een gebroken ruggenwervel, maakte in Camp Nou een fitte indruk en scoorde twee keer. Lionel Messi, Munir El Haddadi (2x) en Sandro Ramires waren de andere doelpuntenmakers.