[jOS] Taekwondoka Ennadiri kansloos in halve finale, wel brons

Taekwondoka Nabil Ennadiri heeft zich op de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing verzekerd van minstens een bronzen medaille. De Nederlander hoefde door een bye niet in actie te komen in de achtste finales.

In de kwartfinale moest Ennadiri het opnemen tegen de Surinamer Alessandro Getrouw. Ennadiri ging in de eerste twee minuten al helemaal los met de ene na de andere rake trap. In de tweede ronde was het verschil in punten al dusdanig groot dat de wedstrijd automatisch gestopt werd: 21-9.

In de halve finale neemt Ennadiri het op tegen José Nava Rodriguez uit Mexico. Dat gevecht zal om ongeveer 13.30 uur Nederlandse tijd plaatsvinden en zal te kijken zijn via de officiële site of de officiële gratis app, Olympic TV.

Update 13.44 uur

Ennadiri heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale in de klasse tot 63 kilogram. Tegen de Mexicaan José Nava Rodriguez ging het in het begin nog redelijk gelijk op, maar later kwam de Nederlander er niet meer aan te pas. Het werd uiteindelijk 11-4 voor Rodriguez. Wel pakt Ennadiri als verliezend halve finalist het brons, wat de eerste taekwondomedaille ooit is voor Nederland op een olympisch toernooi.