Suárez gepresenteerd bij Barcelona

Luis Suárez is dinsdag gepresenteerd als speler van FC Barcelona. "Ik heb er lang van gedroomd voor Barça te spelen. Ik had nooit gedacht dat dit moment zou komen", zei de oud-Ajacied in Camp Nou. Suárez maakte maandag in een oefenduel tegen Leon al zijn officieuze debuut voor de Catalanen.

De vanwege het bijten van Giorgio Chiellini geschorste Suárez mag pas eind oktober zijn eerste officiële wedstrijd spelen, maar kreeg vorige week van het CAS wel toestemming om aan te treden in oefenwedstrijden en te trainen.

Barça-fans hoeven zich volgens Suárez geen zorgen te maken over nog meer bijtincidenten. "Dat zal ik niet meer doen", zei de Uruguayaan, die in zijn tijd bij Ajax en Liverpool ook al zijn tanden in tegenstanders zette.

Barça meldde tijdens de presentatie dat er 81 miljoen euro aan Liverpool is overgemaakt voor Suárez. Volgens de Engelsen ligt het bedrag echter op ruim 93 miljoen. Bij de transfer van Neymar naar Barça was er ook al veel te doen over de transfersom. De Catalanen bleken uiteindelijk tientallen miljoenen euro's meer te hebben betaald dan aanvankelijk was gemeld.