Rusland blijft bij twaalf stadions voor WK 2018

Rusland wil het aantal stadions voor het WK van 2018 niet terugbrengen van twaalf naar tien. FIFA-voorzitter Sepp Blatter had daar vorige maand toe opgeroepen. De Zwitser was afgelopen weekeinde in Sochi om met de Russische sportminister Vitali Moetko over het plan te praten.

"Het plan, waarbij we twaalf stadions in elf steden hebben voor het WK, wordt niet aangepast", liet Moetko na afloop van de gesprekken met Blatter volgens persbureau ITAR-Tass weten. "De FIFA raadt tien stadions aan, waarvan twee in Moskou."

De uiteindelijke beslissing wordt volgens Moetko in oktober genomen tijdens een vergadering van het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond. Moetko maakt deel uit van dat uitvoerend comité. Een latere beslissing is volgens hem vragen om problemen omdat de bouw van diverse stadions binnenkort van start gaat.

Bij het afgelopen WK in Brazilië waren er twaalf stadions in twaalf steden. Er wordt gespeculeerd dat de FIFA met de stap mogelijke vertragingen in de bouw wil beperken. Het WK van 2010 in Zuid-Afrika werd afgewerkt in tien stadions.