Dieprode cijfers voor Lotus F1

Het Lotus F1 Team heeft afgelopen seizoen een verlies van maar liefst 107,9 miljoen dollar (81 miljoen euro) geleden. Dit is waarschijnlijk het grootste verlies ooit dat door een Formule 1-renstal gerapporteerd is. Mede-eigenaar Genii Capital dekt dit voor het grootste deel middels een lening.

De opbrengsten lagen gelijk op 154,1 miljoen dollar (115 miljoen euro), terwijl de kosten met vijf miljoen dollar (3,75 miljoen) daalden. De rentelasten stegen van een miljoen naar 22,6 miljoen dollar (17 miljoen euro), waardoor het verlies veel hoger uitkomt dan een jaar geleden.

Het aantal werknemers bij Lotus steeg afgelopen seizoen naar 557 man. Coureur Kimi Räikkönen won de seizoensopener in Australië en het team streed lang mee om de tweede positie in de constructeursstand. Uiteindelijk moest de renstal genoegen nemen met een vierde positie, waarna Räikkönen naar Ferrari vertrok, terwijl hij naar verluidt nog 24 miljoen dollar (18 miljoen euro) tegoed had. Dit jaar vallen de resultaten op het circuit sterk tegen, maar is er met coureur Pastor Maldonado wel een nieuwe inkomstenbron aangeboord.