Real thuis niet langs Atlético in Supercopa

Real Madrid is in de eerste wedstrijd om de Spaanse Supercup tegen Atlético Madrid niet verder gekomen dan een gelijkspel. De bekerwinnaar gaf in het eigen Santiago Bernabeu in de slotminuten een voorsprong uit handen: 1-1. Vrijdag valt de beslissing in de return in het Vicento Calderón, het stadion van landskampioen Atlético.

Het venijn in de eerste wedstrijd zat duidelijk in de staart. Negen minuten voor tijd bracht aanwinst James Rodríguez, die halverwege in het veld was gekomen als vervanger van Cristiano Ronaldo, Real op voorsprong. De thuisclub leek de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen, totdat Raúl García in de 88e minuut bij een corner profiteerde van onachtzaamheid bij de verdedigers van Real.

Real kan de Supercopa vrijdag voor de tiende keer winnen. Atlético veroverde de eerste prijs van het Spaanse voetbalseizoen alleen in 1985.