[jOS] Badminstonster Chen kansloos in kwartfinale

Badminstonster Alida Chen heeft op de Jeugd Olympische Spelen voor een verrassing gezorgd in het gemengd dubbelspel. Chen en haar Sloveense partner Andraz Krapez wisten het als eerste geplaatste duo Ruslan Sarsiekienov (Oekraïne) en Akane Yamaguchi (Japan) te verslaan.

Chen en Krapez, zelf de nummers negentien van de ranglijst, stonden zelfs geen game af. Na een half uurtje was de partij gespeeld: 21-19, 21-17. Door de zege op de nummers één van de wereld wonnen Chen en Krapez hun groep, waardoor ze zich plaatsten voor de kwartfinales.

Daarin komen ze woensdag uit tegen Mek Narongrit uit Thailand en zijn Chinese partner Qin Jinjing, als zesde geplaatst in Nanjing. De wedstrijd staat gepland voor 12.30 uur Nederlandse tijd.

In het enkelspel verloor Chen kansloos van de Thaise nummer drie van de wereld Busanan Ongbamrungphan: 21-6, 21-8. De andere Nederlander, Alex Vlaar, kende een uitermate teleurstellend toernooi. Als nummer elf van de wereldranglijst bij de junioren wist hij geen van zijn drie groepswedstrijden te winnen, waaronder tegen de dubbelpartner van Chen. Met de Oostenrijkse Janine Lais won hij één wedstrijd in het gemengd dubbel en werd hij in de groep uitgeschakeld.

Update 14.44 uur

De kwartfinale van het gemengd dubbelspel is voor Alida Chen en Andraz Krapez uitgelopen op een teleurstelling. Tegen Narongrit/Qin was de wedstrijd al na 26 minuten gespeeld. Vooral de eerste game was een domper: 21-9. In de tweede game ging het een stuk beter, maar met 22-20 kwamen Chen en haar Sloveense partner net tekort.