[jOS] Gouden medaille voor amazone Nooren

Amazone Lisa Nooren heeft op de Jeugd Olympische Spelen een gouden medaille gewonnen bij het paardspringen. De Nederlandse maakte onderdeel uit van het Europese team. De teamwedstrijd in Nanjing ging tussen continentale teams, in plaats van de landenteams die op de 'echte' Spelen in actie komen.

De teams bestaan uit vijf springruiters. Voor Europa waren dat naast Nooren ook Matias Alvaro (Italië), Michael Duffy (Ierland), Jake Saywell (Groot-Brittannië) en Filip Agren (Zweden). De scores van de beste drie in elk van de twee rondes werden bij elkaar opgeteld voor het resultaat van het team.

In de eerste ronde kwam Nooren dinsdag tot acht strafpunten, waarmee haar score niet bij de beste drie van Europa zat. Wel ging het team aan de leiding, want de beste drie kwamen als enige team op nul strafpunten uit.

Woensdag ging het in de tweede ronde een stuk beter voor Nooren. Dit keer kreeg ze geen enkel strafpunt, net als drie van haar teamgenoten. Ook de teams van Zuid- en Noord-Amerika kwamen op nul strafpunten, maar door hun in de eerste ronde opgelopen achterstand moesten zij genoegen nemen met zilver en brons.

Zaterdag en zondag komt Nooren in actie in de individuele wedstrijd, dan wel onder de Nederlandse vlag.