Lotterer vervanger Kobayashi op Spa

André Lotterer zal dit weekend zijn racedebuut in de Formule 1 gaan maken. De 32-jarige Duitser vervangt bij Caterham eenmalig de Japanner Kamui Kobayashi, zo heeft de renstal laten weten. De Japanner zal aan het team verbonden blijven.

Lotterer heeft veel ervaring in de autosportwereld, want hij won onder meer driemaal de 24 uur van Le Mans voor Audi. Ook komt hij voor het Duitse merk uit in het World Endurance Championship en racet hij regelmatig in Japan in Formule-auto's. In 2000 en 2002 testte de Duitser al enkele malen met een Jaguar, maar daarna is hij niet meer in een F1-bolide gestapt. Caterham hoopt dat zijn ervaring dit weekend op Spa-Francorchamps het team vooruit kan helpen.

Lotterer: "Ik ben verrukt dat ik de kans krijg om deel te nemen aan een Formule 1-weekend, ik wil Caterham voor deze kans bedanken. Ik ben klaar voor de uitdaging en kan niet wachten om in de auto te springen om het meeste uit het komende weekend te halen. Ik moet zo snel mogelijk aan de auto wennen, omdat het team met veel updates komt en we zoveel mogelijk baantijd kunnen gebruiken om het pakket optimaal te laten werken."

"Ik hou van het racen op het legendarische Spa-Francorchamps, het is een van mijn favoriete circuits en ligt dichtbij het gebied ligt waar ik opgegroeid ben. Dat maakt het weekend nog meer speciaal en eentje om nooit meer te vergeten."

Lotterer maakt eenmalig uitstapje naar de Formule 1 (Pro Shots/DPPI)