[Sportblog] Hoe jaloers is Sneijder & R.I.P. Cooly

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Antwerpsupporter naait eigen doelman rode kaart aan
In de Belgische beker speelde tweedeklasser Antwerp tegen vierdeklasser Tempo Overijse. Bij een stand van 1-1 vlak voor tijd vloog de bal over de achterlijn bij het Antwerpse doel. Keeper Jorn Brondeel wilde de bal terughalen bij de eigen Antwerpsupporter die de bal gevangen had. Deze fan wilde de bal echter niet afgeven waarop Brondeel de bal zich hardhandig weer eigen maakte. Te hardhandig volgens de assistent-scheidsrechter. Brondeel mocht terstond het veld verlaten met een rode kaart. En omdat Antwerp zijn drie wissels al had verbruikt moest veldspeler Joren Dom plaatsnemen in het Antwerpse doel. De tweedeklasser wist overigens in de verlenging nog wel met 2-1 te winnen. De 'supporter' die zijn keeper een rode kaart bezorgde had ook nog eens een stadionverbod.

R.I.P. Cooly
Afgelopen weekend verscheen er nog een extra editie van het Sportblog speciaal voor Cooly. De razend populaire mascotte van het EK atletiek bleek van alle markten thuis te zijn. Van hordenlopen tot polsstokhoogspringen, alles kon hij. Maar nu is er helaas een einde gekomen aan het leven van Cooly. Hij is ten prooi gevallen aan Throwy Animal, de fan van de diverse werponderdelen in de atletiek. Hij zag zijn kans schoon nadat iedereen het atletiekstadion in Zürich verlaten had. De werpersmascotte met Nederlandse wortels bleek Cooly een lekker hapje te vinden.

Hamilton werkt Q&A vliegensvlug af
James Corden mocht Lewis Hamilton net zoveel vragen stellen als hij wilde. Op zich een mooie deal zou je zeggen, er was wel één voorwaarde. Corden kreeg maar een ronde op het circuit de tijd. Tussen al het gillen door kreeg Corden het toch nog voor elkaar om achttien vragen te stellen. Het hele diepte-interview kun je hier zien:


Corden in 'gesprek' met Hamilton (Bron: YouTube)

Sneijder is niet meer zo jaloers
Bijna nooit valt er iets te lezen over Yolanthe Sneijder-Cabau, dus des te verheugder was de redactie van het Sportblog toen er een interview met de vrouw van Wesley Sneijder verscheen in de Story. Yolanthe deed in het kwaliteitsmagazine een boekje open over de jaloerse trekjes van Wesley. "In de eerste twee jaar dat we een relatie hadden, was Wesley best jaloers aangelegd", aldus de actrice. Maar ze vond het ook wel logisch. "Hij kende de wereld niet waarin ik werk."

Langzaam verdween de jaloezie bij de voetballer volgens Yo. "Toen hij de mensen in mijn omgeving leerde kennen en zag hoe het er aan toegaat, werd hij veel relaxter." Zelf heeft Yolanthe naar eigen zeggen nergens last van. "Ik word echt niet zenuwachtig als hij een uur later thuiskomt dan afgesproken. Ik ben zeker van onze liefde, ook al weet ik heel goed dat alles kan eindigen. Maar ik geloof echt in ons en dat is een heel fijn gevoel. Wes mag van mij naar mooie vrouwen kijken hoor. Ik weet dat het daarbij blijft."

Scoren met je sloffen
Toronto FC stond kansloos met 4-1 achter tegen Sporting Kansas City in de Major League Soccer. Toronto-speler Bright Dike probeerde echter nog wat aan die stand te doen. En niet zonder succes, de voetballer trof doel! Alleen niet met de bal maar met zijn schoen. Dit tot grote hilariteit van de supporters.


De schoengoal van Dike (Bron: YouTube)

Vink loopt blessure op dankzij val met scooter
Scheidsrechter Pieter Vink kwam dit seizoen nog niet in actie omdat hij geblesseerd is. Die blessure liep hij niet op het voetbalveld op maar op een hele andere manier. Enkele weken geleden kwam de arbiter ten val met zijn scooter en brak daarbij een rib en ook leverde het hem nog eens vier gekneusde ribben op.

"Ik heb een vervelende smak met mijn scooter gemaakt", vertelde Vink tegen De Telegraaf. "Ik reed met mijn dochter achterop en ging onderuit, omdat ik een plas olie niet had gezien. Dat ik maar 30 km/u reed was nog mazzel. Mijn dochter mankeert behalve een aantal schaafplekken godzijdank niks."

"Ik merkte bij mezelf dat het mis was, omdat ik direct al mijn lucht kwijt was. Er bleken vier ribben gekneusd en er was één rib gebroken. Daarnaast lagen mijn rechterarm en -been behoorlijk open", vervolgde de scheidsrechter. Hij werkt hard aan zijn herstel. "Ik ben inmiddels weer volop in training. Over twee, uiterlijk drie weken hoop ik weer in het programma te kunnen worden opgenomen."

Daphne Koster is moeder 
Ajax-voetbalster Daphne Koster is vrijdag bevallen van een dochter. "Het meisje heet Sanne en weegt bijna acht pond. Moeder en dochter maken het goed", aldus de manager van Koster. De aanvoerster van het Nederlands elftal gaf in januari aan in verwachting te zijn. Om die reden besloot ze direct te stoppen met wedstrijden spelen voor Ajax en het Nederlands voetbalelftal.

Daphne wil na de bevalling weer snel fit worden om weer wedstrijden te kunnen spelen. "Ik wil namelijk weer voor Ajax voetballen, want Ajax is mijn club. Daarnaast plaatsen we ons met Oranje hopelijk voor het WK van 2015 in Canada. Deelname aan het WK, blijft op mijn lijstje staan."

De ALS Ice Bucket Challenge in de sportwereld
De Ice Bucket Challenge trekt als een ware hype over de wereld. Bekende mensen vragen door middel van het gieten van ijskoud water over zichzelf aandacht voor de ziekte ALS. Op deze manier wordt er veel geld opgehaald voor deze nu nog ongeneselijke ziekte. We hebben een aantal van deze ijskoude uitdagingen uit de sportwereld voor jullie op een rijtje gezet:


De Ajacieden hebben het behoorlijk koud (Bron: YouTube)


Lebron James laat zich op vakantie in de kou zetten (Bron: YouTube)


En tenslotte nog wat bekende voetballers (Bron: YouTube)