Alkmaar niet in beroep om trainingscomplex AZ

De gemeente Alkmaar verzet zich niet langer tegen de plannen van AZ om het nieuwe trainingscomplex in Zaanstad te vestigen. Woensdag werd bekendgemaakt dat er geen hoger beroep zal worden aangetekend tegen de uitspraak die de rechter twee weken geleden deed. De gemeente had liever gezien dat het complex in Alkmaar was gebouwd.

De gemeente was vorige maand naar de rechter gestapt uit onvrede over de beslissing van AZ om het het trainingscomplex naar Zaanstad te verhuizen. Daarmee zou de afspraak uit 2011 zijn geschonden dat het nieuwe onderkomen aan de Alkmaarse Westrand moest worden gebouwd.

De rechter besloot dat de overeenkomst tussen de partijen weliswaar bindend was, maar dat niet is vast te stellen aan wie het is te wijten dat de onderhandelingen zijn afgebroken. Het hervatten van de gesprekken tussen gemeente en club zou volgens de rechter tot mislukken zijn gedoemd en een 'zinloze rituele dans zijn zonder enige reële kans op een positief resultaat.'

AZ sprak kort na de uitspraak de wens uit om een streep onder de zaak te zetten en zo snel mogelijk de relatie met de gemeente te herstellen. Het college heeft besloten de relatie met AZ voorop te stellen en daarom de uitspraak van de rechter te aanvaarden. Over een mogelijke bodemprocedure over de vergoedingen van de geleden schade is echter nog geen beslissing genomen.