[US Open] De Bakker en De Vroome strandden, Hogenkamp door

Voor Thiemo de Bakker zit het kwalificatietoernooi van de US Open er al na een ronde op. De Westlander gaf woensdag tegen Borna Coric al na een game op. De 17-jarige Kroaat had de openingsgame gewonnen. Ook Indy de Vroome strandde, terwijl Richel Hogenkamp wel won.

In navolging van De Bakker kan ook De Vroome deelname aan het hoofdtoernooi vergeten. De Brabantse moest haar meerdere erkennen in Anastasia Rodionova. De Australische zegevierde in drie sets: 6-2, 3-6 en 6-0. De 18-jarige De Vroome moet daardoor haar debuut op een grandslam nog even uitstellen.

Hogenkamp zorgde wel voor Nederlands succes. De Doetinchemse bereikte de tweede ronde door een zege in drie sets op de Poolse Magda Linette: 6-2, 6-7 (4) en 6-3. Hogenkamp, die ook nog nooit op een major actief was, stuit nu op de Kroatische Ana Konjuh (11) of de Poolse Urszala Radwankska.

Nederland begon met liefst negen spelers, twee mannen en zeven vrouwen, aan de kwalificaties van de US Open. Naast Hogenkamp wisten alleen Lesley Kerkhove en Jesse Huta Galung de tweede ronde te bereiken. Michaëlla Krajicek komt later woensdag nog in actie.