Bookmakers geven Verstappen al podiumkansen

Max Verstappen gaat in 2015 als jongste Formule 1-coureur ooit aan de slag voor Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull. Nu de geruchten voorbij zijn en het nieuws door alle betrokkenen is bevestigd, zijn ook de wedkantoren alvast aan de slag gegaan.

De meeste bookmakers zijn uiteraard alleen nog bezig met het huidige seizoen wat nog in volle gang is, maar er is één wedkantoor waar men al bezig is met Verstappen.  Volgens hen heeft de jonge Nederlander een redelijke kans om in 2015 minstens één keer het podium te halen. Een finish bij de beste drie levert drie keer de inzet op, wat betekent dat ze Verstappen ongeveer 30 procent kans geven op een podiumplek. 

De kans op een poleposition is logischerwijs een stuk kleiner: Met een goede inzet kan het geld vertwaalfvoudigd worden als Verstappen daadwerkelijk een kwalificatie wint. Voor winst in een grand prix wordt acht keer de inzet uitgekeerd. Dat houdt in dat de bookmakers Verstappen ongeveer 10 procent kans geven om al in 2015 een race te winnen. Uiteraard zou hij dan ook veruit de jongste grand prixwinnaar ooit zijn.