Clasie inzetbaar bij Feyenoord in Oekraïne

Feyenoord-trainer Fred Rutten kan donderdag in de play-off van de Europa League tegen Zorya Luhansk beschikken over Jordy Clasie. De middenvelder is hersteld van de hamstringblessure die hem vrijdag in de competitiewedstrijd tegen Heerenveen nog aan de kant hield. De Rotterdammers proberen zich in Oekraïne een goede uitgangspositie te verschaffen voor een plaats in het hoofdtoernooi.

Rutten verwacht donderdag in Kiev, waar de wedstrijd vanwege de onrustige situatie in Luhansk wordt afgewerkt, op een stugge en fysiek sterke ploeg te stuiten. "De omschakeling van balverlies naar balbezit beheersen ze uitstekend, wat betekent dat ze gevaarlijk zijn in de counter", waarschuwt de trainer, die Feyenoord niet als de uitgesproken favoriet ziet. "Als we de elftallen tegenover elkaar zetten, zullen veel mensen zeggen van wel. Anderzijds zijn onze resultaten in Europa de afgelopen jaren niet zo geweest, dat we dat zomaar kunnen stellen."

Eerder op de dag werd al bekend dat de wedstrijd voor Colin Kazim-Richards te vroeg komt. De aanvaller speelde een halfjaar geleden zijn laatste officiële duel en is nog niet wedstrijdfit.