Scholes vreest voor status Manchester United

Paul Scholes hoopt dat Louis van Gaal nog een aantal spelers naar Manchester United kan halen. De oud-speler is bang dat de club moeilijke jaren tegemoet gaat. United eindigde vorig seizoen op plaats zeven, waarna Van Gaal werd aangetrokken om de club weer op de rails te krijgen.

Ondanks een uitstekende voorbereiding ging de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Swansea City, met 1-2 verloren. "Ik ben bang voor United", zegt Scholes in The Independent.

"Ik ben bang dat United in de anonimiteit zou kunnen verdwijnen, op dezelfde manier als Liverpool in de jaren '90 deed", schrijft de Engelsman in zijn column. "Wat de club nodig heeft? Vijf spelers. Vijf goede spelers die een situatie kunnen omzetten die er nogal wanhopig uitziet."

Verval stoppen
Scholes vindt het jammer om United op deze manier de bekritiseren. "Laat ik benadrukken dat ik er ziek van ben dat ik kritiek moet leveren op de club waarvoor ik mijn voetballeven heb gegeven. Maar United moet zijn verval tegenhouden."

Manchester United rondde deze week de transfer van Marcos Rojo af. Zondag gaat de ploeg van Van Gaal op bezoek bij Sunderland, dat zijn eerste duel afgelopen weekend gelijkspeelde bij West Bromwich Albion (2-2).