Utrecht houdt poot stijf inzake Toornstra

Het is nog maar de vraag of Jens Toornstra voor 1 september de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord maakt. Zijn werkgever is niet van plan om hem voordelig van de hand te doen. De 25-jarige Toornstra heeft bij Utrecht nog een contract tot de zomer van 2017, waardoor de Domstedelingen een flinke transfersom kunnen vragen.

Toornstra speelt pas anderhalf jaar bij Utrecht en kwam destijds voor een kleine miljoen euro over van ADO Den Haag. "Als Feyenoord de prijs wil betalen die wij willen ontvangen, werken we mee aan een transfer", zegt Utrecht-directeur Wilco van Schaik tegen De Telegraaf. "Een absolute noodzaak voor onze financiële huishouding is een transfer van Jens echter niet."

Vertrek Clasie
Naar verluidt wil Utrecht een bedrag van rond de zeven miljoen euro vangen voor Toornstra, die in de Domstad de belangrijkste speler en aanvoerder is van de ploeg van Robbi Alflen. Of Feyenoord it wil betalen hangt waarschijnlijk af van de toekomst van Jordy Clasie.

De middenvelder van de Rotterdammers staat in de belangstelling van FC Porto en maakt mogelijk deze zomer nog een transfer. Als dit doorgaat, is de kans groot dat Feyenoord bereid is om aan de vraagprijs van Utrecht te voldoen.