Verstappen al in 2014 in actie in Formule 1

Max Verstappen zal nog dit jaar in actie komen tijdens de vrijdagtrainingen in de Formule 1. Dat heeft Franz Tost, de teambaas van Scuderia Toro Rosso, laten weten. Eerder werd bekend dat Verstappen voor het team in 2015 als jongste coureur ooit aan de start zal staan in de Formule 1.

Tijdens City Racing in Rotterdam zal Verstappen later deze maand voor het eerst plaatsnemen in een Formule 1-auto. Niet veel later zal hij een korte 'F1-cursus' krijgen. "Om te zorgen dat hij wat gevoel kan krijgen met een Formule 1-auto willen we Max over een paar weken wat laten testen met een drie jaar oude auto. We moeten nog kijken wat er daarna precies gaat gebeuren", aldus Tost.

De teambaas antwoordde bevestigend op de vraag of Verstappen dit jaar nog in actie zou komen: "Aan het eind van het seizoen gaat hij rijden ja. We willen zorgen dat hij zoveel mogelijk kilometers kan maken en zo lang mogelijk in de auto kan rijden. Hij zal in elk geval vanaf de Amerikaanse Grand Prix gaan rijden op vrijdag, dus rijdt hij sowieso in Austin, São Paulo en Abu Dhabi, waar hij daarna ook nog een dag gaat testen."

Op 31 oktober worden in Austin de vrijdagtrainingen gereden en dan kan Verstappen dus al zijn debuut maken in een raceweekend.