[EL] Uitslag PEC Zwolle - Sparta Praag

PEC Zwolle hield verrassend goed stand tegen Sparta Praag. De Eredivisionist kwam verdiend op voorsprong, maar de Tsjechen kwamen vlak voor tijd nog langszij: 1-1.

PEC begon goed in het eigen IJsseldelta Stadion. Al na zeven minuten zorgde Ioannidis voor het eerste gevaar. Schoten van Rienstra, Drost, Van Polen en Necid volgden in sneltreinvaart. Gescoord werd er echter niet. Na twintig minuten kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Necid versierde een strafschop voor PEC. Van der Werff ging achter de bal staan en kreeg de kans geschiedenis te schrijven. De verdediger zag zijn inzet echter gered worden door Bicik. Ondanks de gemiste strafschop, konden de Zwollenaren uit het eerste halfuur veel vertrouwen putten. In de laatste minuten voor rust kreeg Sparta Praag nog een grote kans, maar Krejci zag zijn inzet worden gekeerd door Boer.

Na rust kwamen de bezoekers beter voor de dag. Na tien minuten redde Drost PEC door de bal van de eigen doellijn te halen. De Tsjechen kwam steeds dichter bij het Zwolse doel, waardoor het duel meer in evenwicht was. Toch sloeg PEC alsnog toe. En kijkend naar vooral de eerste helft was dat niet onverdiend. Een kwartier voor tijd zorgde Lukoki voor het eerste doelpunt van PEC in Europees verband. De vleugelspeler passte de bal naar Necid, die Drost aan de rechterkant vond. Drost gooide de bal laag voor het doel en vond de doorgelopen Lukoki, die de bal hoog in het doel schoot: 1-0. Het Zwolse sprookje werd compleet. Lang kon Zwolle echter niet genieten van het unicum.

Vijf minuten na het openingsdoelpunt werd invaller Vacek niet aangepakt aan de rechterkant. De aanvaller kon in alle vrijheid het Zwolse strafschopgebied inlopen en eenmaal aangekomen bij de achterlijn legde hij de bal laag terug op Krejci, die de bal in de verre hoek schoot: 1-1. Zwolle zal volgende week in de return moeten scoren om nog kans te maken op een plaatsje in de groepsfase van de Europa League.