Goud, zilver en brons voor Nederlandse atleten op EK

Ook op de derde dag van het EK atletiek voor gehandicapten in Swansea heeft Nederland uitstekend gepresteerd. Blade Babe Marlou van Rhijn pakte haar tweede gouden medaille van het toernooi.

Na de 100 meter was ze dit keer ook de beste op de 200 meter. Van Rhijn kwam in de klasse T44 na 26,89 seconden over de finish. Alleen de Duitse Irmgard Bensusan kon met 27,22 nog in de buurt blijven. Het brons was voor de Britse Laura Sugar. Marlene van Gansewinkel werd vierde, twee plekken voor Iris Pruysen. Van Rhijn komt vrijdagochtend ook nog in actie op de 400 meter, waarop ze de houdster van het wereldrecord is.

Wheeler Kenny van Weeghel pakte in de klasse T54 het zilver op de 800 meter. Dat deed hij eerder al op de 100 meter, terwijl hij op de 400 meter het goud pakte. Donderdag was de Zwitser Marcel Hug echter een klasse apart: 1:37,77 minuten tegenover 1:39,31 van Van Weeghel.

Ook bij de mannen werd er in de klasse T44 een medaille gehaald op de 200 meter. Waar Van Rhijn het goud pakte pakte Ronald Hertog een bronzen medaille. Met 23,39 seconden zat hij slechts 0,03 van het zilver, dat voor de Duitser David Behre was. Diens landgenoot Felix Streng pakte met 22,93 het goud.

Hardloper Stefan Rusch en verspringer Ranki Oberoi kwamen een fractie tekort voor een medaille. Rusch liep in de klasse T34 op de 200 meter naar 31,41 seconden, waarmee hij slechts 0,06 tekort kwam voor het podium. Oberoi sprong naar een afstand van 6,79 meter, drie centimeter te weinig voor brons en vijf voor zilver.

Van Rhijn op weg naar haar tweede gouden medaille in Swansea (Foto: Getty)