Rutten gematigd tevreden over Feyenoord

Feyenoord heeft door een 1-1 gelijkspel tegen Zorya Luhansk goede papieren om de Europa League te halen, maar toch heeft coach Fred Rutten gemengde gevoelens.

"Ik vond ons te onrustig. Vooral na de tegengoal waren we wel erg van slag", reageerde de trainer voor de camera's van RTL7. "Er waren veel mogelijkheden om door de linies heen te spelen die we niet benutten. Als we dat wel deden, werden we direct gevaarlijk. We kwamen tot zo'n drie à vier goede kansen, meer dan zij, dus dat is op dit podium prima. Een club als Feyenoord moet hier kunnen winnen, maar internationaal gezien is 1-1 een goed resultaat."

In de slotfase kreeg Lex Immers een grote kans om Feyenoord zelfs aan een zege te helpen. "Hun goal was een vrije trap. Daar was ik wel een paar minuten van slag van, want verder speelden ze alleen maar de lange bal en hebben ze geen kans gehad", reageerde hij.

Volgende week is de return in De Kuip. "We weten nu pas echt wie onze tegenstander is en hoe ze voetballen", aldus Immers. "Dit moeten we volgende week afmaken."