Van Ginkel hoopt op verhuur, PSV geen optie

Marco van Ginkel hoopt dit seizoen verhuurd te worden door Chelsea. Een terugkeer naar de Eredivisie is voor de middenvelder geen optie. De middenvelder ontbrak in de wedstrijdselectie tegen Burnley, ondanks een schorsing van Ramires en de afwezigheid van Mohamed Salah.

Voor Van Ginkel een duidelijk signaal. Hij hoopt nu op huurbasis elders minuten te maken. Een terugkeer naar de Eredivisie is voor de voormalige speler van Vitesse geen optie. "We zijn met Chelsea in gesprek. Natuurlijk wil Marco knokken voor zijn kansen, maar er moet wel perspectief zijn", zegt zaakwaarnemer Karel Jansen tegenover het Algemeen Dagblad. "Dinsdagavond was niet prettig om te zien natuurlijk."

De concurrentie op het middenveld van The Blues is moordend. Liefst negen spelers komen in aanmerking voor de favoriete positie van Van Ginkel. "We wachten op antwoord van Chelsea hoe zij het zien. Of de Eredivisie een optie zou zijn? Nou, dat denk ik niet direct als je al een tijdje hebt meegedraaid bij een club van dat niveau."

Marcel Brands, technisch manager van PSV, had Van Ginkel graag naar Eindhoven gehaald. "Dat heb ik een tijd geleden al aangegeven bij zijn management. Maar Van Ginkel behoort tot een categorie spelers die clubs als Chelsea, Manchester City en Arsenal tegenwoordig binnen de Premier League uitlenen. En anders in Duitsland, Spanje, Italië. Ook al is zo'n jongen pas 21. Nederland vindt men een te laag niveau geworden."

"De spelers die Vitesse van Chelsea krijgt, daarbij kan het nog net. Die staan nog helemaal aan het begin van de ladder", besluit Brands.