'Rodgers houdt Balotelli kort met gedragsclausules'

De transfer van Mario Balotelli naar Liverpool kan alleen doorgang vinden als hij instemt met enkele gedragsclausules. Om te voorkomen dat de spits uit de bocht vliegt heeft trainer Brendan Rodgers een aantal disciplinaire voorwaarden opgesteld waaraan de Italiaan moet voldoen, meldt de Britse krant The Guardian vrijdag.

De clausules spitsen zich toe op Balotelli's trainingsinzet en gedrag buiten het veld. Een van de opties is dat hij salaris moet inleveren als hij de fout in gaat. Balotelli heeft een reputatie op het gebied van wangedrag. Zo werd hij in tweeënhalf jaar bij Manchester City vier keer weggestuurd.

Balotelli moet zelf nog tot overeenstemming komen met de Reds. Liverpool en AC Milan zijn al akkoord over een transfersom van twintig miljoen euro. Balotelli nam donderdag al afscheid van zijn ploeggenoten bij Milan.

Bij Liverpool wordt Balotelli de opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Luis Suárez. Bij zijn eerdere verblijf in de Premier League scoorde de spits namens City in 54 wedstrijden twintig keer.