Ecclestone back in business

Bernie Ecclestone is back in business. De 83-jarige Brit is weer fulltime baas van de Formule 1 nadat hij een strafzaak in Duitsland wegens omkoping met 75 miljoen euro heeft afgekocht. Hij toonde zich vrijdag bij de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps meteen strijdlustig. "Ik zal deze sport leiden zolang als ik kan", zei hij tegen de BBC.

Over de rechtszaak sprak hij klare taal: "Ik ben nooit bevreesd geweest voor een celstraf, omdat ik wist dat ik onschuldig was. Als het rechtssysteem normaal verloopt zonder inmenging van politieke motieven, is het behoorlijk eerlijk."

Ecclestone stond 3 maanden lang terecht voor de rechtbank in München. Hij werd ervan beschuldigd in 2006 een bedrag van ruim 32 miljoen euro aan smeergeld te hebben betaald aan een bankier die de verkoop van een groot aandelenpakket van de Formule 1 begeleidde. Ecclestone kocht de zaak af om een celstraf te voorkomen. "Dit was de manier om inéén keer een einde aan die zaak te maken. Anders waren er alleen maar lange beroepszaken van gekomen."