[JL] N.E.C., Roda en Sparta blijven perfect

N.E.C. Nijmegen, Roda JC en Sparta Rotterdam zijn na de derde speelronde nog altijd zonder puntverlies in de Eerste Divisie. N.E.C. won vrijdag thuis met 5-1 ruim van Fortuna Sittard, terwijl Roda in het eigen Kerkrade met negen man van FC Eindhoven won: 2-1. Sparta pakte zijn derde zege op bezoek bij MVV. In Maastricht werd het 2-0 voor de Rotterdammers.

N.E.C. kwam via Christian Santos na 27 minuten op voorsprong en twee minuten later veerde het publiek in de Goffert weer op toen Sjoerd Ars er 2-0 van maakte. Fortuna sloeg snel terug en een doelpunt van de 18-jarige Seku Conneh verkleinde de achterstand.

Paco van Moorsel maakte na rust 3-1 en na ruim een uur veroorzaakte Dennis Dingering van Fortuna een penalty waarvoor hij bovendien met rood werd bestraft. Tom Daemen benutte de strafschop. In de slotminuut tekende Jeffrey Leiwakabessy voor de eindstand.

Roda leek in eigen huis op weg naar een makkelijke zege. Door goals van Marc Höcher in de tiende en Johan plat in de 55e minuut was het 2-0 toen Tom van Hyfte na een klein uur met rood mocht inrukken. Jens van Son zorgde voor de 2-1 en Roda beperkte zich tot verdedigen. In blessuretijd kreeg ook Henk Dijkhuizen nog rood namens de Limburgers.

Sparta kende een gelijkmatige zege op MVV. Kenny Teijsse opende de score na zeventien minuten. Thomas Verhaar zorgde in de 66e minuut voor de 2-0 en daarmee de eindstand.

Ook elders werd er stevig op los gescoord. FC Volendam won bij Jong Ajax met 5-0. Robert Mühren scoorde twee keer voor Volendam. Hij scoorde al zes keer in drie duels. Bij Jong Ajax kregen Peter Leeuwenburgh en Richairo Zivkovic rood. Ook Jong PSV kreeg met 5-0 klop, maar dan op bezoek bij FC Emmen. Cas Peters was met drie treffers de grote man bij de Drenten.