Atlético verovert Supercopa na zege op Real

Atlético Madrid heeft voor het eerst sinds 1985 de Spaanse supercup gewonnen. In de return van het duel om de Supercopa Española was de landskampioen vrijdag voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor bekerwinnaar Real Madrid. De eerste wedstrijd bij Real thuis was dinsdag nog in een 1-1 gelijkspel geëindigd.

De beslissing in het duel viel al in de tweede minuut. Toen scoorde Mario Mandzukic op aangeven van Antoine Griezmann. In een keihard duel waren er vervolgens gevaarlijke periodes voor beide clubs. Dat zag ook Atlético-coach Diego Simeone die zich halverwege de eerste helft kwaadmaakte toen Juanfran niet snel genoeg het veld in mocht na een blessurebehandeling en vanaf de tribune verder moest.

Bij Real was Cristiano Ronaldo op de bank begonnen, maar aan het begin van de tweede helft kwam de Portugees in het veld voor Toni Kroos. Zelfs de vedette van Real kon het tij echter niet keren. Toen Luka Modric in de negentigste minuut zijn tweede gele kaart kreeg, was Atlético helemaal zeker van de eerste prijs van het seizoen.