[BL] Robben scoort voor winnend Bayern München

Bayern München is het seizoen in de Bundesliga begonnen met een 2-1 thuiszege op VfL Wolfsburg. Thomas Müller en Arjen Robben scoorden de doelpunten voor de titelverdediger. Oud-Bayern-aanvaller Ivica Olic scoorde tegen voor Wolfsburg. De overige duels in de eerste speelronde van de Bundesliga staan zaterdag en zondag op het programma.

Bayern verwelkomde Holger Badstuber terug in de Bundesliga na bijna twee jaar blessureleed. Op 1 december 2012 viel hij tegen Borussia Dortmund geblesseerd uit. Vorige week maakte hij in de DFB Pokal al zijn rentree. Ook jongeling Gianluca Gaudino mocht, net als in de Supercup, vanaf het eerste fluitsignaal spelen van trainer Pep Guardiola.

In eerste instantie leek er niets aan de hand voor de thuisploeg. Op aangeven van Robben opende Müller weliswaar pas na 37 minuten de score, maar voor die tijd had Bayern ook al een aantal goede kansen gehad. Robben verdubbelde vlak na rust de marge, maar toen Olic vijf minuten later de 2-1 scoorde, kreeg Wolfsburg nieuwe moed.

De bezoekers zochten veelvuldig de aanval en noopten Bayern-goalie Manuel Neuer meerdere keren tot optreden. Invaller Junior Malanda kreeg de grootste kans. Zijn inzet ging via Neuer tegen de lat. Toen de bal op vijftig centimeter van de doellijn neerkwam, schoot de Belg hem voorlangs.

Daarna zette de thuisploeg weer aan. Invaller Sebastian Rode schoot raak, maar Müller stond in de baan van het schot buitenspel en deed een poging de bal te beroeren. Dat betekende volgens de scheidsrechter dat hij hinderlijk buitenspel stond en dus ging de 3-1 niet door. Robben schoot vervolgens nog tegen de lat en Müller hakte de bal in het zijnet. Kansen voor Wolfsburg kwamen er in de slotfase niet meer.