Chelsea laat Cech gaan

Petr Cech heeft toestemming om Chelsea te verlaten. Trainer José Mourinho heeft vrede met een mogelijk vertrek van de keeper. De 32-jarige doelman dreigt buiten zicht te raken in Londen, nu Mourinho de keuze heeft gemaakt voor Thibaut Courtois als eerste keeper. Goal kon eerder al bevestigen dat Paris Saint-Germain bezig is met de komst van de Tsjechische routinier.

Cech was voorheen jarenlang basisspeler bij Chelsea. Hij kan nog niet wennen aan zijn rol als reserve. Mocht hij willen vertrekken, dan is Mourinho bereid om mee te werken aan een transfer. Hij spoort de clubleiding aan om eveneens welwillend tegenover een vertrek van Cech te staan.

"Petr verdient het om met de leiding om de tafel te gaan over zijn toekomst. Hij heeft een gigantische staat van dienst bij deze club", zegt Mourinho tegen pers. "Ik heb geen zin om telkens mijn keuzes aan spelers uit te moeten leggen. Ze weten waar mijn kantoor is. Als ze uitleg willen, dan zal ik de deur daar nooit voor sluiten. Dan zal ik mijn keuze toelichten. Petr is nog niet bij mij langsgeweest", aldus de Portugese coach.

"Petr moet absoluut spelen, of het nou hier is of bij een andere club. Als Thibaut verhinderd is, dan twijfel ik geen moment aan hem. Mocht ik halverwege het seizoen een rotatiesysteem willen gebruiken zodat mijn spelers fit blijven, dan heb ik misschien nog steeds twee van de drie beste keepers ter wereld ter beschikking."