[jOS] Tweede zege Nederland op Duitsland in één dag

De Nederlandse 3x3-basketbalsters hebben op de Jeugd Olympische Spelen het voorbeeld van de hockeyploeg gevolgd en Duitsland verslagen. Voor Nederland was het al de zesde zege op rij, waardoor ze nog altijd aan de leiding gaan in groep A.

Nederland had nog voor de wedstrijd begon al een voordeel. De Duitse Aliyah Konate raakte eerder in het toernooi geblesseerd en kon niet in actie komen, waardoor Duitsland geen mogelijkheden had om te roteren. De 3x3-wedstrijden worden met drie tegen drie gespeeld, met daarbij één extra speelster om te kunnen roteren en een andere speelster even rust te geven.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden stak er bij Nederland dit keer niemand echt bovenuit. Het vaste startende trio van Fleur Kuijt, Janis Ndiba en Esther Fokke verdeelden negentien punten. Charlotte van Kleef speelde totaal ruim 2,5 van de 10 minuten mee en wist één punt te scoren. Na tien minuten was met 20-10 de zesde zege binnen voor Nederland.

Zondag wordt de groepsfase afgerond met wedstrijden tegen Brazilië en Slovenië, waarna op maandag en dinsdag de knock-outfase gespeeld wordt.