[Bundesliga] Schalke verliest ondanks treffer Huntelaar

Schalke 04 heeft een valse start gemaakt in de Bundesliga. De equipe uit Gelsenkirchen ging zaterdag met 2-1 onderuit bij Hannover 96. Klaas-Jan Huntelaar zette Schalke kort na rust nog wel op voorsprong, maar door goals van Edgar Prib en Joselu trok de thuisploeg aan het langste eind.

Rafael van der Vaart begon het seizoen met Hamburger SV met een remise. HSV speelde met 0-0 gelijk bij FC Köln. De Nederlandse aanvoerder speelde de hele wedstrijd mee.

Ook John Heitinga en Roy Beerens konden niet winnen bij hun Bundesligadebuut. Met hun club Hertha BSC speelden ze in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Werder Bremen, waar Eljero Elia in de basis stond. Via twee goals van Julian Schieber kwam Hertha op 2-0. Franco di Santo en Assani Lukimya-Mulongoti bezorgden Bremen een punt.

Paul Verhaegh kon FC Augsburg niet voor een nederlaag behoeden. De aanvoerder ging met zijn ploeg met 2-0 onderuit bij Hoffenheim. Tarik Elyounoussi en Adam Szalai scoorden. Bij Augsburg begon ook voormalig FC Groningen- en PSV-spits Tim Matavz in de basis.

Eintracht Frankfurt won met 1-0 van SC Freiburg. Op aangeven van oud-Vitesse-speler Lucas Piazon maakte Haris Seferovic het enige doelpunt.