Leverkusen klopt Dortmund door snelste goal ooit

Bayer Leverkusen heeft Borussia Dortmund al in de eerste speelronde van de Bundesliga de eerste nederlaag bezorgd: 2-0. De bezoekers kwamen al na negen seconden op voorsprong via Karim Bellarabi en dat was de snelste treffer in de geschiedenis van de Bundesliga. In de vijfde minuut van de blessuretijd gooide Stefan Kiessling met de 2-0 het duel in het slot.

In de Premier League ontsnapte Arsenal tegen Everton aan een nederlaag en speelde met 2-2 gelijk. De Londense ploeg liep in Liverpool tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Seamus Coleman in de negentiende en Steven Naismith in de 45e minuut. Pas in de 83e minuut zette Arsenal de jacht op doelpunten om in de aansluitingstreffer. Die kwam van Aaron Ramsey. Olivier Giroud kopte in de slotminuut de gelijkmaker binnen.