Ebossé sterft na bekogeling vanaf de tribune

Een zeer tragische gebeurtenis in Algerije. Zaterdagavond kwam Albert Ebossé, aanvaller van JS Kabylie, te overlijden nadat hij werd geraakt door een projectiel.

De spelers van JS Kabylie werden bekogeld met voorwerpen na het verlies tegen USM Alger (2-1). Het werd Ebossé fataal. De 24-jarige Kameroener werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

Kabylie heeft laten weten in een statement dat 'Ebossé tegen zijn hoofd werd geraakt' en dat 'het ministerie van Binnenlandse Zaken een onderzoek heeft gestart naar de overlijden van Ebossé.' Ook tegenstander USM Alger reageerde geschokt op het ongeval.

"Dit is verschrikkelijk nieuws voor het voetbal in ons land. Dit komt hard aan. We willen alle nabestaanden heel veel sterkte wensen. Moge hij in rusten in vrede", luidde het statement van USM Alger.

Ebossé speelde in het verleden voor Coton Sport FC, Unisport Bafang en Douala AC, clubs uit zijn geboorteland Kameroen. In 2012 maakte de spits de overstap naar het Maleisische Perak FA. Sinds de zomer van 2013 speelde hij voor Kabylie.