Fulham kent dramatische start in Championship

Fulham heeft na de degradatie uit de Premier League nog geen punt kunnen pakken in de Championship, het tweede niveau in Engeland. Op bezoek bij Derby County verloor de ploeg uit Londen ook zijn vierde competitiewedstrijd met 5-1.

Fulham verloor eerder het seizoen al van Ipswich, Milwall en Wolverhampton Wanderers. De club staat nu op doelsaldo helemaal onderaan in de Championship. Bij Derby bleek dat de ploeg te maken heeft met een regelrechte crisis. De formatie van trainer Felix Magath ging in het slot van de wedstrijd op pijnlijke wijze onderuit.

Bij rust was het nog 1-0. Scott Parker maakte nog gelijk, maar daarna ging het helemaal mis. Derby scoorde er nog vier en zorgde dat Fulham puntloos bleef. Ook Blackpool heeft nog geen enkel punt, ze hebben wel een beter doelsaldo dan Fulham.

De huidige koploper in de Championship is Nottingham Forest. Ze hebben tien punten uit vier wedstrijden. De ploeg won zaterdag met 4-0 van Reading. Bij Nottingham bleef spits Lars Veldwijk, overgekomen van Excelsior, negentig minuten op de bank.