[PD] Sevilla en Valencia delen de punten

Sevilla en Valencia hebben zaterdag de punten gedeeld op de eerste dag van de Primera División: 1-1. In eigen huis kwam Sevilla vlak voor rust op voorsprong via Aleix Vidal. in de 68e minuut was er rood voor de twee minuten eerder ingevallen Rodrigo de Paul van Valencia. Desondanks pakte zijn ploeg nog een punt. Lucas Orban scoorde in de 88e minuut.

Eerder op de dag had de openingswedstrijd tussen Malaga en Athletic Bilbao direct voor ophef gezorgd toen een doelpunt van Athletic-doelman Gorka Iraizoz werd afgekeurd. De sluitpost kopte in de slotfase de gelijkmaker binnen, maar om onduidelijke redenen telde scheidsrechter Antonio Mateu hem niet en bleef het 1-0.

Luis Alberto had Malaga voor rust op voorsprong gezet door een strafschop in twee keer te benutten. In de slotfase verloor de thuisploeg nog twee spelers bij het afstoppen van het slotoffensief van de Baskische bezoekers. Eerst kreeg Duda rood, even later gebeurde dat Vitorino Antunes ook.

Granada won thuis met 2-0 van Deportivo la Coruña. Deportivo kwam na twintig minuten op 1-0 via Ivan Cavaleiro. Tien minuten na rust maakte Ruben Rochina echter gelijk en Babin kopte twintig minuten later de 2-1 binnen.