'Merhi vervangt Kobayashi bij Caterham'

Het lijkt erop dat Kamui Kobayashi (voorlopig) zijn laatste Formule 1-race voor Caterham gereden heeft. Dit weekend wordt de Japanner vervangen door André Lotterer en ook voor later dit jaar lijkt een andere coureur klaar te staan. Roberto Merhi zou de belangrijkste gegadigde zijn.

Caterham beleeft een zeer lastig seizoen. Tony Fernandes wilde van de renstal af en weigerde nog langer geld te steken in het team. Begin juli werd bekend dat een Arabisch/Zwitsers consortium Caterham overgenomen had, maar geld blijft een issue. Daarom is de niet sponsorgeld meenemende Kobayashi dit weekend aan de kant geschoven voor Lotterer die mocht rijden dankzij de eenmalige sponsor Hype, een energiedrankje.

Voor de langere termijn wil Caterham een andere oplossing. Een oplossing zou kunnen zijn het laten rijden van Carlos Sainz jr., maar adviseur Colin Kolles kon het niet eens worden met Red Bull over het inzetten van de opleidingscoureur.

Volgens de Spaanse krant AS zou Merhi vanaf Monza in kunnen stappen bij Caterham. De 23-jarige Spanjaard zou gesteund worden met Russisch geld, maar zelf ontkent hij dat. Hij is dit weekend op uitnodiging van het team in Spa en heeft de fabriek bezocht en in de simulator getest.

Toch hoeft dat nog niets te betekenen, maar AS beweert dat er een deal voor twee races op tafel ligt. Volgens de krant zou Merhi al op Spa racen, maar omdat zijn titel in de Formule 3 al drie jaar geleden is zal autosportfederatie FIA hem niet meer direct de benodigde superlicentie verstrekken.