Wenger: "Giroud's enkel ziet er niet goed uit"

Arsenal-spits Olivier Giroud is mogelijk niet inzetbaar voor de belangrijke return tegen Besiktas. In het heenduel met de Turken bleef Arsenal steken op een doelpuntloos gelijkspel. Woensdag moeten de Gunners nog alles op alles zetten om een plekje in de groepsfase van de Champions League af te dwingen.

Dit moet ze wel doen zonder Giroud, die een enkelblessure opliep in het competitieduel met Everton (2-2) en waarschijnlijk niet voor woensdag is hersteld. "Het is een belangrijke wedstrijd, dus ik hoop dat Olivier op tijd fit is", zei Arsene Wenger in gesprek met Sky Sports. "Hij overstrekte zijn enkel in de laatste minuten van de wedstrijd. Het ziet er niet goed uit."

Giroud kwam na rust binnen de lijnen voor de tegenvallende Alexis Sanchez. De Franse spits was in die wedstrijd belangrijk door vlak voor tijd de gelijkmaker binnen te koppen. "Ik dacht al dat we de tweede helft zouden domineren en iemand met zijn fysiek goed konden gebruiken. Olivier leverde in mijn ogen een goede bijdrage."

De remise kwam van ver. Wenger zag toe hoe zijn team in het tweede bedrijf terugknokte van een 2-0 achterstand. "Het is fantastisch dat de spelers het geloof in een goed einde behielden en dat we nog terug konden komen."

"We hebben altijd een goede mentaliteit gehad. De Engelse competitie is zwaar en deze groep is nog jong en in ontwikkeling. Ik denk dat we zaterdag wederom hebben laten zien heel ambitieus te zijn", besloot Wenger.