Hiddink: "Niveau van Eredivisie is bedenkelijk"

Guus Hiddink is niet bepaald onder de indruk van het voetbal dat gespeeld wordt in de Eredivisie. De mening van de bondscoach wordt gedeeld door Marco van Basten.

"Ik heb bijna alle grote Nederlandse ploegen gezien. Maar het niveau is, zeker als je het gaat vergelijken naar Europa toe, bedenkelijk", vertelt Hiddink aan FOX Sports. "Dat zie je ook aan de uitslagen. Tegen relatief onbekende clubs in Europa zie je de werkelijke verhoudingen, dat is niet makkelijk."

Volgens de Oranje-trainer kun je de Eredivisie maar beter niet naast een buitenlandse topcompetitie leggen. "Je ziet wel mooie wedstrijden in Nederland en het publiek vermaakt zich, maar je kan het niveau niet vergelijken met de grote competities."

Hiddink is wel positief over het feit dat Memphis Depay ervoor heeft gekozen om bij PSV te blijven. "Ik vind dat je als grote jongen bij een grote club binnen moet komen, en niet als 20-jarige." Depay verlengde zaterdag zijn contract in Eindhoven tot medio 2018.

Topspelers als Depay worden vaak vroeg weggekocht door grote clubs, ziet ook AZ-trainer Marco van Basten. "Elk jaar worden de beste tien spelers uit de Eredivisie verkocht. Dat maakt de teams natuurlijk niet sterker. En de goede spelers vertrekken ook steeds jonger."