Uitslag Ajax - PSV

PSV heeft de eerste topper in de Eredivisie gewonnen. In de Amsterdam ArenA klopten de Eindhovenaren in een boeiende wedstrijd regerend landskampioen Ajax met 1-3. Door de zege is de ploeg van Philip Cocu samen met PEC Zwolle de enige die na drie wedstrijden nog de volle buit heeft.

Ajax en PSV hadden zin in het duel, wat resulteerde in kansen voor beide doelen. In de eerste helft was Ajax de bovenliggende partij met na zestien minuten een doelpunt van El Ghazi. Na een goede pass van Klaassen wist de aanvaller de bal over doelman Zoet te knikken. De Amsterdammers kregen meer mogelijkheden, maar hadden ook het geluk dat de scherpte bij Wijnaldum ontbrak.

Na de pauze kreeg Schöne de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar hij miste. Aan de andere kant liet Depay zien waarom hij zo geprezen wordt. Hij sloeg uit een counter na aangeven van Narsingh toe en maakte zo al zijn vijfde goal van het seizoen.

Ajax probeerde de 2-1 te forceren, maar moest hierdoor ook ruimte laten. Deze ruimte werd door PSV al snel optimaal benut, want De Jong stuurde Narsingh weg die Cillessen passeerde. Daarna leken de Eindhovenaren de wedstrijd in de tas te hebben, al moesten ze beducht zijn voor de Amsterdamse uitvallen. Zo had Moisander de gelijkmaker op zijn schoen, maar de verdediger vergat te scoren. Jozefzoon strafte in de slotfase weifelend ingrijpen in de Ajax-defensie af en bracht zo de 1-3 eindstand op de borden.

AFC Ajax

1 - 3

PSV

16' El Ghazi    52' Depay