[PL] Van Gaal wint ook tweede competitieduel niet

Louis van Gaal is ook in zijn tweede competitiewedstrijd als coach van Manchester United zonder overwinning gebleven. Hij speelde met zijn ploeg zondag met 1-1 gelijk bij Sunderland. Juan Mata zette United na zeventien minuten op voorsprong. Jack Rodwell maakte een kwartier later gelijk.

Van Gaal had een basisplaats ingeruimd voor Robin van Persie en haalde zijn landgenoot na 63 minuten naar de kant. Van Gaal had Van Persie als aanvoerder van Oranje aangesteld op het WK in Brazilië. De Rotterdammer sloot vanwege de mondiale titelstrijd later aan bij de selectie.

Met een punt uit twee duels kent Van Gaal een slechte start bij United. Vorige week werd verloren van Swansea City. Sunderland speelde eerder gelijk bij West Bromwich Albion.

Leroy Fer maakte een teleurstellend debuut bij Queens Park Rangers. De Nederlandse middenvelder, overgekomen van Norwich City, verloor zijn eerste wedstrijd in Londense dienst met 4-0 van stadsgenoot Tottenham Hotspur. Fer begon in de basis, kreeg na 64 minuten geel en werd even later vervangen.

Oud-Twente-speler Nacer Chadli was met twee goals de grote man. Eric Dier en Emmanuel Adebayor scoorden de andere treffers. Oud-Ajacieden Jan Vertonghen en Christian Eriksen speelden de gehele wedstrijd mee bij de Spurs.