Mercedes-coureurs weer met elkaar in de clinch

Nico Rosberg heeft naast de zege gerepen tijdens de Belgische Grand Prix. De Duitser beschadigde na een touché met teamgenoot Lewis Hamilton zijn voorvleugel. Lewis Hamilton moest een nieuwe achterband halen, terwijl Rosberg enkele ronden later een nieuwe voorvleugel moest halen.

Rosberg viel na zijn pitstop terug tot de veertiende positie in de wedstrijd en kon aan een inhaalrace beginnen. Verse banden aan het einde van de race brachten hem uiteindelijk de tweede plek in de wedstrijd, terwijl Hamilton de finishvlag niet zag. "Ik probeerde buitenom te gaan bij Lewis en helaas toucheerden we elkaar. Dat heeft beide onze race beïnvloed Maar het is zoals het is. Ik moet het ongeluk nog terugkijken, want ik kan er nu niet echt goed op reageren", Vertelde Rosberg op het podium. "Of er vandaag een 1-2 had ingezeten? Ja, dat denk ik wel. Het vertrouwen was er, net als de snelheid. Helaas is het niet zo gelopen."

Lewis Hamilton heeft na de bespreking met het team verklaard dat Nico Rosberg hem met opzet raakte bij het insturen van Les Combes. "We hebben zojuist met elkaar gesproken en het komt er op neer dat hij mij met opzet heeft geraakt. Hij zei dat hij het had kunnen voorkomen, maar hij wilde dat niet. Hij zei letterlijk: "Ik deed het om een punt te maken", vertelde Hamilton tegenover de BBC. Hamilton kon zijn oren niet geloven toen Nico Rosberg binnen kwam. "Hij kwam binnen lopen en zei dat het mijn fout was"

"Wanneer een auto minder dan een halve lengte naast je zit, dan hoef je geen extra ruimte te geven. Ik wist dat hij achter me zat, dus ik reed gewoon door op mijn eigen lijn. Ik had zeker verwacht dat het incident onderzocht zou worden door de wedstrijdleiding."

Update:

Toto Wolff heeft later aangegeven dat Lewis Hamilton gelijk heeft over het feit dat Nico Rosberg niet aan de kant wilde gaan en een punt wilde maken. De teambaas van Mercedes benadrukt dat Rosberg niet bewust op een aanrijding uit was. "Nico vond dat Lewis ruimte voor hem moest maken en wilde laten zien dat hij niet altijd degene zal zijn die aan de kant gaat. Het was een verhitte discussie tussen de twee. In mijn ogen zat Nico fout, want hij was degene die aanviel."