Daniil Kvyat scoort punten voor Toro Rosso

Daniil Kvyat heeft voor Toro Rosso twee punten mee genomen uit België . De Rus eindigde als tiende, maar door de straf van McLaren-coureur Kevin Magnussen werd hij als negende geklasseerd. Teamgenoot Jean-Eric Vergne eindigde als elfde.

"Dit was een leuke, maar zware wedstrijd. Helemaal aan het einde toen ik mijn positie moest verdedigen, omdat Hülkenberg op versere zachte banden reed", vertelde Kvyat. "Dat was spannend, omdat ik op hem moest letten, maar ook om mijn eigen banden moest denken. De auto was verder prima en ik was erg blij dat het droog was. Het was dus een positief weekend, we hebben weer wat stappen gemaakt en ik ben blij dat ik toch punten heb weten te scoren."

Jean-Eric Vergne baalt van zijn race "De start was niet goed. Op het rechte stuk werd ik vaak ingehaald en ik kon mijzelf niet verdedigen. Ook de banden gingen niet lang mee. We moeten de data analyseren om te kijken of we het op kunnen lossen. We zijn niet ver verwijderd van de punten, maar dit moeten we uitzoeken en zorgen voor een goed weekend in onze thuisrace op Monza."