Brands: "Bakkali heeft wat uit te leggen"

De transfersoap rondom Zakaria Bakkali blijft aanhouden. De aanvaller staat nog onder contract bij PSV, maar de vraag is voor hoe lang. Liverpool, Eintracht Frankfurt en Atlético Madrid. Drie clubs die verregaande interesse hadden of hebben in Bakkali, maar er niet in slaagden om hem vast te leggen.

Ook PSV heeft de Belgisch international een aanbieding gedaan, maar Bakkali heeft nog niets getekend. "Over de aanbieding wordt niet meer onderhandeld en Zakaria heeft ook wat uit te leggen. Het vertrouwen moet herwonnen worden", laat technisch manager Marcel Brands van PSV weten.

Bakkali heeft in Eindhoven een contract voor nog één seizoen, dus de club wil hem langer vastleggen en anders verkopen. Maar Bakkali heeft nergens haast mee en stuurt mogelijk aan op een transfervrij vertrek in de zomer van 2015.

"Ik heb van Dirk Scheringa geleerd, dat je niet bang moet zijn om te verliezen als je onderhandelingen voert", vervolgt Brands. Er bestaat dus een kans dat de talentvolle aanvaller (18) over een jaar gratis de deur uitwandelt.