Para-dressuurruiter Voets begint teamwedstrijd met tweede plaats

Sanne Voets is met Vedet PB N.O.P. goed gestart voor het Nederlandse para-dressuurteam tijdens de Wereldruiterspelen in Normandië. In de klasse III, voor ruiters met problemen in alle ledematen en blinden, is ze tweede geworden met een score van 72,052%. 

De Duitse Hannelore Brenner bleef haar toch net voor. Voets was tevreden na afloop. "De verschillen tussen Brenner en mij zijn heel klein en er komt nog een wedstrijd", aldus Voets.

Voets begon haar kür voorzichtig. "Het stadion waarin we rijden is een echte kampioenschapsarena, alleen ziet het er nu wel heel anders uit. Niet alleen door de regen, maar ook door alle mensen met paraplu's. Toch reageerde Vedet heel normaal, vandaar dat ik vrij snel durfde te schakelen naar iets meer risico. Ook de bodem is perfect en van het grote videoscherm dat in een hoek van de piste staat opgesteld krijg je niets mee."

Voets wil samen met het Nederlandse team zich op dit WK plaatsen voor Rio 2016. "Alle teamruiters hebben Rio 2016 met hoofdletters geschreven, we willen ons hier rechtstreeks kwalificeren en dat kan alleen met een medaille. Wat ik als heel leuk tijdens mijn rit heb ervaren was de grote oranje plek op de tribune. Echt gaaf", aldus Voets. Woensdag zal Voets weer in actie komen voor de tweede ronde. 

Later vanmiddag zal Nicole den Hurk in de klasse IA (voornamelijk rolstoel gebruikers met zeer slechte romp functie) actie komen met Wallace.