'Van der Garde racet in 2015 voor Sauber'

Volgend seizoen zullen er waarschijnlijk twee Nederlandse coureurs op de Formule 1-grid staan, zo meldt het Algemeen Dagblad. Naast Toro Rosso-coureur Max Verstappen zal ook Giedo van der Garde weer gaan racen. Hij zou een stoeltje bij Sauber gaan bezetten.

Van der Garde is dit jaar test- en reserverijder van Sauber, maar volgend jaar zal hij hoogstwaarschijnlijk een stapje hogerop gaan maken. De deal zou afgelopen weekend op Spa-Francorchamps beklonken zijn. Mogelijk schuift de Nederlander later dit jaar al door. Dit hangt af van het contract van Adrian Sutil.

De sponsoren van de Duitse coureur liggen achter met betalen en ook is Sauber niet tevreden over zijn prestaties. Tot nu toe werd geen enkel punt gepakt, terwijl dit wel nodig is om via het constructeurskampioenschap meer geld binnen te harken.

Sauber verkeert, net als Van der Gardes vorige team Caterham, in financiële problemen en kan een betalende coureur goed gebruiken. Mede daarom zal Van der Garde waarschijnlijk in 2015 in gaan stappen, al moet de bevestiging hiervan nog komen.

Voor dit jaar zou eventueel Kamui Kobayashi nog in de running kunnen zijn om Sutil te vervangen. De Japanner zal waarschijnlijk niet meer voor Caterham in actie gaan komen en hoewel hij geen sponsorgeld meeneemt zou Sauber van zijn ervaring gebruik willen maken in de jacht op punten.