Toornstra blij met stap hogerop

Jens Toornstra heeft maandag zijn contract bij Feyenoord getekend. De middenvelder speelt de komende vier seizoenen in de Kuip. "Ik was toe aan een stap hogerop. Feyenoord is bovendien van jongs af aan mijn club. Ik heb heel veel zin om hier aan de slag te gaan", zegt hij op de website van de Rotterdammers.

Feyenoord bereikte vrijdag al een akkoord met FC Utrecht, waar Toornstra de afgelopen twee seizoenen speelde. Naar verluidt bedraagt de transfersom zo'n 3,5 miljoen euro. Eerder kwam de 25-jarige Zuid-Hollander uit voor ADO Den Haag.

"Toornstra kan op verschillende posities uit de voeten en beschikt over veel scorend vermogen", vertelt technisch directeur Martin van Geel. "Bovendien kan hij dankzij zijn traptechniek van toegevoegde waarde zijn in dode spelsituaties. Hij is een speler die past bij Feyenoord, zowel qua mentaliteit als qua voetballend vermogen. We hebben er veel vertrouwen in dat Toornstra zich bij ons verder kan ontwikkelen."

Feyenoord en Utrecht troffen elkaar zondag nog in Rotterdam. Toornstra, die met rugnummer 28 gaat spelen, zag zijn nieuwe werkgever vanaf de tribune met 2-1 verliezen. De tweevoudig international van het Nederlands elftal scoorde tot dusver 34 keer in 158 eredivisieduels.