Transfer Balotelli naar Liverpool afgerond

Mario Balotelli mag zich sinds maandag officieel speler van Liverpool noemen. De Engelse grootmacht heeft de transfer via de officiële website bevestigd. Balotelli is al de negende aanwinst van Liverpool deze zomer, na onder meer Rickie Lambert, Alberto Moreno en Adam Lallana.

"Liverpool is één van de beste teams in Engeland en er wordt hier goed voetbal gespeeld. Ik ben heel erg blij", reageert de Italiaanse aanwinst. "Het is een geweldig team met veel jonge talenten. Daarom ben ik hier naartoe gekomen." Balotelli speelde de laatste anderhalf jaar voor AC Milan. Namens de Rossoneri was hij dertig keer trefzeker in 54 officiële wedstrijden.

Ervaring in Engeland
Mario Balotelli was tussen 2010 en 2013 ook al actief in de Premier League. Met Manchester City won hij in die periode de landstitel, de FA Cup en de Community Shield. Voor The Citizens maakte hij in tachtig officiële duels dertig doelpunten.

Deze zomer was Balotelli één keer trefzeker op het WK in Brazilië. Hij maakte het winnende doelpunt in de eerste groepswedstrijd tegen Engeland (2-1). De 33-voudig international (dertien goals) kon echter niet voorkomen dat Italië na drie duels al was uitgeschakeld.