Atlético-trainer Simeone acht duels geschorst

Diego Simeone mag voorlopig niet meer op de bank plaatsnemen bij Atlético Madrid. De coach van de Spaanse kampioen is geschorst wegens wangedrag in de return van de Supercopa vrijdag tegen Real Madrid. De Argentijn gaf de assistent-scheidsrechter een tikje op zijn achterhoofd omdat Juanfran na een blessurebehandeling niet snel genoeg terug in het veld mocht.

Simeone krijgt volgens de Spaanse bond vier duels schorsing voor zijn actie tegen de assistent, twee voor het protesteren, een voor een cynisch applausje nadat hij door de scheidsrechter werd weggestuurd en ook nog eens een omdat hij vervolgens op de tribune ging zitten en niet in de catacomben verdween. De coach krijgt bovendien een boete van 2800 euro.

Atlético heeft tien dagen om tegen de straf in beroep te gaan. Het is nog niet duidelijk of de club van die mogelijkheid gebruikmaakt. Simeone betuigde na de wedstrijd spijt en liet weten straf te verdienen. Atlético won de wedstrijd overigens met 1-0 en pakte daardoor voor het eerst sinds 1985 de Spaanse supercup.


De handeling van trainer Diego Simeone in beeld. (Bron: Vine)