AZ gaat voor topschutter Jupiler League

Robert Mühren vertrekt deze week mogelijk naar AZ. De Alkmaarders hebben bevestigd dat het de topschutter van FC Volendam graag wil overnemen. Mühren schreef dit seizoen in de Jupiler League al zes goal op zijn naam in drie speelronden. Hij speelde zich daarmee in de kijker bij Earnest Stewart.

"Mühren is één van de spelers die bij ons in beeld is om de aanval te versterken. Wij vinden hem interessant", vertelde de technisch directeur van AZ aan FOX Sports.

AZ probeerde aanvankelijk Mike van Duinen weg te halen bij ADO Den Haag. Die club vroeg voor de speler echter een te hoge transfersom. Vervolgens richtten de Alkmaarders zich dus op Mühren.

Goalgetter
"Robert is een spits die in onze ogen niet alleen in de Jupiler League kan scoren", aldus Stewart. De 25-jarige Mühren, die al zijn hele carrière in Volendam speelt, heeft nu 48 goals in 101 competitieduels gemaakt. Eerder werd hij gelinkt aan Heracles Almelo, dat Dennis Avdic huurde van AZ.

Hoeveel AZ voor Mühren moet betalen, is nog niet bekend. De transfersom zou echter lager zijn dan de prijs die ADO vroeg voor Van Duinen. AZ is het seizoen teleurstellend begonnen, met slechts drie punten in de eerste drie speelronden.