Atlético verspeelt punten, Real wint

Atlético Madrid is teleurstellend begonnen aan het nieuwe seizoen in de Primera Division. De regerend kampioen kwam maandag uit bij stadgenoot Rayo Vallecano niet verder dan 0-0. Real Madrid kende wel een goede start. Promovendus Cordoba werd eerder op de avond in Santiago Bernabeu met 2-0 verslagen.

Real had een halfuur nodig om op voorsprong te komen via een rake kopbal van Karim Benzema. Cordoba, dat voor het eerst sinds 42 jaar weer uitkomt op het hoogste niveau in Spanje, bleek vervolgens een taaiere tegenstander dan verwacht. Pas in de laatste minuut zorgde Cristiano Ronaldo met een afstandsschot voor de beslissing.

Atlético mocht tegen Vallecano nooit aanspraak maken op meer dan een puntje. De kampioen, die topscorer Diego Costa kwijtraakte aan Chelsea, had amper veertig procent van het balbezit en ontsnapte in de tweede helft meerdere malen aan een tegengoal.

Het puntenverlies was voor Atletico de tweede domper van de dag. Maandagmiddag hoorde coach Diego Simeone dat hij voor acht duels wordt geschorst wegens wangedrag in de wedstrijd om de Spaanse supercup tegen Real Madrid. Assistent German Burgos nam tegen Rayo Vallecano al de taken waar.