'Transfer Di Maria naar United zo goed als rond'

De transfer van Angel Di Maria van Real Madrid naar Manchester United is zo goed als rond. Dat hebben Britse media maandagavond laat gemeld. United zou voor Di Maria 75 miljoen euro betalen en daarmee het Britse recordbedrag verbreken.

Di Maria arriveerde maandag in Manchester en zou reeds medisch zijn gekeurd. Voor hem ligt een vijfjarig contract klaar. United maakt naar verwachting dinsdag de transfer nog openbaar. Het oude Britse recordbedrag was in handen van Chelsea, dat in 2011 zo'n zestig miljoen euro aan Liverpool betaalde voor Fernando Torres.

Na Ander Herrera, Luke Shaw en Marcos Rojo is het de vierde miljoenentransfer voor United, dat onder Louis van Gaal een slechte start van het seizoen kent. De eerste twee competitieduels leverden slechts een punt op.

Linkerflankspeler Di Maria speelde vier seizoenen in de Spaanse hoofdstad. Door de komst van Toni Kroos en James Rodriguez naar Real waren zijn kansen op een basisplaats afgenomen. Di Maria was afgelopen zomer met Argentinië verliezend finalist op het WK.